Do práce i na schůzku na skútru? Sdílená mobilita přináší zaměstnancům žádanou flexibilitu

Jestli je koronavirová pandemie za námi nebo ne, je otázka, která přetrvává. Jisté však je, že změnila pohled většiny společnosti na vnímání práce. Mnohem důležitější je pro většinu lidí v pracovním procesu flexibilita. Platí také, že zaměstnanců je na trhu málo. Firmy musí hledat cesty, jak jim nabídnout neotřelé benefity. Jedním z nich může být sdílená mobilita, kterou svým partnerům zprostředkovává platforma BeRider, provozovatel elektrických sdílených skútrů.

Do práce i na schůzku na skútru

V době všudypřítomné digitalizace se stírají rozdíly mezi prací z kanceláře a z domova. Mnozí zaměstnanci si v době koronavirové pandemie zvykli na flexibilní pracovní dobu a mnohem častěji se přesouvají z práce domů a naopak, na pracovní schůzky i jinam. Podle průzkumu asociace ABSL a poradenské společnosti Colliers z roku 2021 je celkem 60 % firem přesvědčeno, že nemohou své pracovníky nutit k návratu do firemních kanceláří a každý se má rozhodnout sám, kde bude pracovat.

Usnadnit zaměstnancům mobilitu a flexibilitu přitom firmy v konečném důsledku ani nemusí moc stát. Jedním z příkladů služby, která vychází vstříc jak zaměstnavatelům, tak jejich pracovníkům, je platforma BeRider, která firmám zprostředkovává zvýhodněné využívání elektrických skútrů k městské přepravě. Lidé se rychle dostanou na jakoukoliv schůzku, vyhnou se zácpám a snazší je pro ně i parkování. Na skútru navíc nemusí rozlišovat mezi různými zónami, ve všech je parkování zdarma, nesmí ale stát na chodníku.

Do práce i na schůzku na skútru

"Na trhu práce je obrovská konkurence a zaměstnanecké benefity jsou čím dál důležitějším rozhodovacím faktorem. Poskytnout zaměstnancům pohodlný, rychlý a ekologický způsob, jak se dostat do kanceláře nebo na schůzky, přidává firmám na atraktivitě," dodává Jan Charouz, CEO BeRider.

Službu oceňují velcí i malí zaměstnavatelé

Kromě náhrady za taxi a firemní auta označili sami zaměstnavatelé za jeden z hlavních plusů sdílené mobility snižování uhlíkové stopy svých zaměstnanců. Vyplývá to z průzkumu, který BeRider uskutečnil mezi téměř třiceti velkými společnostmi, včetně Komerční banky, Mastercard, Deloitte, Microsoftu a dalších.

Jejich zástupci oceňovali také “Skútrškolu”, v rámci níž BeRider nabízí dvouhodinový workshop pro seznámení se se skútrem a manipulaci s ním. Jeho přidanou hodnotou je mimo jiné pomoc s vyvracením nejistot a obav z řízení jednostopého dopravního prostředku, které mohou mít lidé bez zkušeností s jízdou na skútru.

Kompletní informace o nabídce BeRideru pro zaměstnance

Konkrétním příkladem společnosti, kterou lze označit za průkopníka využití sdílené mobility pro potřeby svých zaměstnanců, je ČSOB Group. Jezdit na skútrech do práce a na schůzky dnes může již více než 5000 jejích zaměstnanců.

Do práce i na schůzku na skútru

„Možnost spolupráce s BeRider nás v ČSOB od počátku jednoduše nadchla. Maximalizace sdílení, minimalizace emisí a plná flexibilita - to jsou hodnoty, ke kterým v oblasti služebního cestování v ČSOB dlouhodobě směřujeme. BeRider, jako skvělá alternativa k tradičnějším způsobům městské mobility, pro nás všechny tyto hodnoty spojuje,” říká Slavomír Holík, logistics manager ČSOB Group. Oceňuje také to, že se ve spolupráci s BeRiderem podařilo alokovat parkovací místa přímo před ústředím ČSOB v pražských Radlicích.

Mezi další spolupracující společnosti již nyní patří pražská městská společnost Operátor ICT, firma Dworkin, digitální agentura We Are Creators, digitální agentura Švejda-Goldmann a další.

Jednou z mnoha výhod je, že je platforma propojená i s benefitními systémy Sodexo a Edenred, které firmám mohou usnadnit zprostředkování služby svým pracovníkům. V případě potřeby je pak možné jízdy v aplikaci dělit na pracovní a soukromé. Sami zaměstnanci, kteří ve svém volnu platformu využívají, mohou získat bonus, pokud se jim podaří dojednat spolupráci s BeRiderem u svého zaměstnavatele.

Do práce i na schůzku na skútru

BeRider má denně v ulicích Prahy stovky skútrů v několikaminutové docházkové vzdálenosti. To oceňuje Lukáš Zrůst, majitel komunikační a kreativní agentury Social Lions. „Protože jsme agentura, která potřebuje denně využívat rychlé přesuny po Praze kvůli klientům a dalším partnerům, je pro nás ideálním řešením BeRider. Ihned je blízko dostupný, díky aplikaci velmi rychle využitelný a dostanete se s ním rychle na místo určení. Ideálnější dopravní prostředek v Praze nenajdete," hodnotí Zrůst.

Chtěli byste svým zaměstnancům co nejvíc usnadnit cestování po Praze?

Obraťte se přímo na specialistku BeRideru pro spolupráci mezi firmami a můžete spolu vymyslet, jak pracovníkům zprostředkovat tento neotřelý benefit.
Pokud máte pocit, že by to zaměstnanci mohli ocenit, ale nejste si jistí, zda nebudou mít z jízdy přílišný respekt, prvním krokem může být Skútrškola. Během dvouhodinové lekce se naučí vše zásadní a případná úskalí jízdy si vyzkouší v neutrálním prostředí. Jízda na elektroskútru je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý.

Kontakt:

Libuše Reichelová
Telefon: +420 773 545 418
e-mail: libuse.reichelova@be-rider.com

Kompletní informace o nabídce BeRideru pro zaměstnance