Jaguar mezi zebrami

11 zaměstnanců britské automobilky Jaguar Land Rover se v rámci firemního programu společenské odpovědnosti aktivně zúčastnilo projektu na ochranu životního prostředí v africké Keni. Strávili dva týdny s vědci z mezinárodní neziskové organizace Earthwatch, kteří studují ohrožené zebry Grévyho. Určitý čas strávili také s lidmi z místního kmene Samburu, a nahlédli tak do jejich kultury a kočovného způsobu života. Informoval o tom server EmployeeBenefits.co.uk.

Životní příležitost

Program se opakuje již několik let. Šťastným zaměstnancům dává příležitost seznámit se s ochranou přírody doslova na vlastní kůži a přinést si nové poznatky a zkušenosti zpět na pracoviště. Zástupci partnerské organizace Earthwatch provedli na konci programu průzkum mezi účastníky a zjistili, že 90 % z nich cítí po absolvování expedice větší závazek vůči svému zaměstnavateli.

Personální ředitel automobilky Des Thurlby považuje spolupráci s Earthwatch za jedinečnou příležitost pro své zaměstnance i firmu. Cení si zkušeností, které si zaměstnanci přinášejí do každodenního pracovního života, v němž se pak stávají „ambasadory udržitelného rozvoje na všech úrovních organizace“.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits