Podpora rodiny a péče o děti ve stylu Ford

Ilustrační snímek

Automobilka Ford proplácí všem svým zaměstnankyním ve Velké Británii mateřskou dovolenou ve výši 100 % platu po celý rok. (Současná legislativní úprava přitom garantuje matkám 90 procent výplaty prvních šest týdnů a 125 liber (142 eur) týdně po dobu zbývajících 46 týdnů.) Zaměstnankyním na mateřské ve Fordu dále zůstávají veškeré benefity včetně příspěvků na penzijní připojištění nebo firemního vozu. 98 % matek se mateřské dovolené do Fordu vrací.

Každé mamince je přidělen spolupracovník z oddělení HR, jehož úkolem je poskytovat podporu od začátku těhotenství, v průběhu mateřské dovolené i po návratu do práce. Zvláštní zaměstnanecké výhody pro podporu rodiny a péče o děti zahrnují dále příspěvky na péči o děti ve formě poukázek (childcare vouchers), soukromé místnosti pro kojení a chladničky pro uskladnění mateřského mléka, kurzy prenatální péče a informační balíčky zdarma nebo hlídání dětí přímo na pracovišti.

Hlídání dětí je zatím zajištěno v největší továrně Fordu v Essexu, kde pracuje 3 tisíce zaměstnanců. Vedle workshopů pro nové matky, které Ford pořádá již delší dobu, přibudou letos i workshopy pro pro tatínky.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits