Pomozte zaměstnancům přežít začátek školního roku

Vytížení zaměstnanci jsou stále v jednom kole. S blížícím se začátkem školního roku však zažívají ještě větší tíseň. Ať už posílají své dítě poprvé na kolej nebo je budou doprovázet první den do školky, začátek školního roku je pro ně velice stresující.

Téměř polovina rodičů, kteří se chystají nakupovat pro své děti školní potřeby považuje tuto činnost za horší, než sedět v dopravní zácpě, vyplňovat daňové přiznání nebo dokonce jít k zubaři. Ukázal to alespoň výzkum společnosti Harris Interactive, kterého se zúčastnilo více než dva tisíce Američanů.

Návrat dětí do školy však nemusí být pro rodiče tak náročný. Pomoci mohou zaměstnavatelé. Mohou jim nabídnout nejrůznější asistenční programy.

- Zajímejte se o sportovní, taneční a další programy, u kterých by se vaši zaměstnanci mohli odreagovat.

- Vytvořte pro děti zaměstnanců balíčky pro nové studenty vysokých škol. Přiložte informace o městě, kde se nachází příslušná univerzita a plán cesty.

- Nakupte pro děti zaměstnanců školní potřeby, jako jsou tužky, lepidlo, nůžky, poznámkové bloky a desky. Pro starší pak předměty pro řemeslnou zručnost, knihy nebo zábavné aktivity.

-kk-

Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork