V benefitech vedou stravenky a dovolená

Podle výsledků nedávné studie společnosti Factum Invenio jsou nejpopulárnějším benefitem v Česku stále stravenky. Na druhém místě jsou příspěvky na dovolenou. Obliba příspěvků na dovolenou rok od roku roste spolu s potřebou rovnováhy mezi prací a volným časem zaměstnanců. V současné době dostává nejrůznější příspěvky na dovolenou 40 % zaměstnanců. Třetí příčku obsadily příspěvky na nadstandardní zdravotní péči.

Oblíbeným benefitem by tak mohl být systém poukázek, jako je například Ticket Benefits. Jde o poukázky, které pokrývají různé oblasti vyžití zaměstnanců, jako je dovolená, nadstandardní zdravotní péče, vzdělání, sport, kultura nebo pomoc v péči o dítě. Pro zaměstnavatele jsou navíc osvobozeny od odvodů na sociální a zdravotní pojištění a u zaměstnanců nepodléhají dani z příjmu fyzických osob ani odvodům na sociální a zdravotní pojištění

V rámci průzkum chování a postojů zaměstnanecké populace v oblasti zaměstnaneckých benefitů bylo společností Factum Invenio dotazováno metodou CATI bylo 400 zaměstnanců po celé ČR.

-kk-

Zdroj: KarieraWeb.cz - Portál společnosti Economia Online (ihned.cz) zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje KarieraWeb.cz