Zaměstnanci společnosti Aviva se vzájemně nominují na odměny

Britská pojišťovací skupina Aviva implementovala schéma pro uznávání a motivaci zaměstnanců s názvem Spotlight. Jedná se o program určený pro seniorní a liniové manažery, ale i zaměstnance na nižších pozicích. Zaměstnanci se mohou v rámci tohoto schématu vzájemně nominovat na odměny za přispění k úspěchu firmy. Nominace probíhají prostřednictvím online portálu.

Zaměstnanci získávají prostřednictvím tohoto programu osobní uznání od svých kolegů, což je zásadní pro jejich vzájemný vztah a motivaci. V rámci nominace mohu zaměstnanci navíc vybírat úroveň odměny pro nominované, podle níž si pak nominovaný sám vybere odměnu dle svého přání. Mohou si také vzájemně zasílat elektronická osobní poděkování.

Hodnoty odměn se sčítají a ukládají. Nominovaní zaměstnanci si pak mohou vybírat z až 800 odměn. V roce 2010 bylo jen ve finančních odměnách takto vyplaceno 20 674 liber.

Spotlight je o poděkování každému, kdo svým chováním podporuje znaku Aviva. Je to velmi působivé schéma, které lze snadno používat a implementovat,“ shrnula na serveru employeebenefits.co.uk šéfka odměňování společnosti Aviva Helen Jacksonová.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits