10 tipů, jak se zbavit stresu

V dnešní době to vypadá, jako by každý byl ve stresu. Snaha o snížení stresu jej pak může paradoxně ještě posilovat, zvolíme-li špatný přístup. Článek proto přichází se zdravými doporučeními, jak bojovat se stresem.

- Cvičte. Běhejte, cvičte jógu, boxujte do pytle v tělocvičně. Tělesné aktivity jsou účinným způsobem snižování stresu a záleží jen na vás, abyste si vybrali takové, které vás budou bavit.

- Smějte se. Ne nadarmo se říká, že smích je nejlepší lékař. Vedle snižování napětí dokáže také zlepšit krevní oběh a zdraví srdce.

- Pište. Věnujete-li každý den určitý čas psaní o tom, co vás stresuje, můžete se velmi rychle uvolnit. Psaní deníku navíc pomáhá nalézat řešení problémů.

- Buďte společenští. Travte více času s přáteli a rodinou, kteří vám dají pocit, že někam patříte. Společná zábava vám pomůže k uvolnění.

- Pečujte o sebe. V krizi máme často tendenci zapomínat na sebe. Pokud však nechcete, aby se situace ještě zhoršila, je třeba zařadit mezi priority zdravé stravování, tělesnou aktivitu, budování vztahů a dostatečný spánek.

- Dopřejte si čerstvý vzduch. Pokud jste celý den uvnitř, najděte si pár minut na slunce a čerstvý vzduch. I krátký pobyt venku vám zlepší náladu a pomůže odpočinout.

- Buďte k sobě milí. Negativní myšlenky jen podpoří špatnou náladu a stres. Řekněte si, že děláte dobrou práci a věřte tomu.

- Meditujte. Cvičte hluboké dýchání a meditaci. Uplatňujte je, když budete cítit zvýšený tlak.

- Buďte vděční. Projev vděčnosti blízkým přináší uvolnění. Navíc vás podpoří dobrý pocit druhých.

- Udělejte změnu. Nejlepší způsob, jak se zbavit stresu, spočívá v odstranění příčiny.

-kk-

Zdroj: EverydayHealth.com - Jeden z největších amerických portálů o zdraví.
Zobrazit přehled článků ze zdroje EverydayHealth.com