Do práce pěšky

O dojíždění do zaměstnání se stále dočítáme, že je to prohraná bitva se stresem, že s sebou nese celou řadu negativních aspektů pro naše zdraví. Odborníci se shodují na tom, že zabírá stále více času a je stále náročnější. Je tu však přece jen jedna dobrá zpráva. Když budete do práce chodit pěšky, budete zdravější, pozitivnější a získáte větší pravděpodobnost na zvýšení platu. Lidé, kteří denně chodí alespoň třicet minut, jsou podle posledních britských výzkumů o polovinu méně náchylní k infarktu nebo jinému onemocnění srdce a celkově odolnější vůči nemocem od rýmy po rakovinu.

Problém je pouze v tom, že lidé v posledních letech stále méně chodí. Pravidelně chodí do práce pěšky například jen každý desátý Brit. Svižná chůze je přitom perfektivní forma cvičení. Když ujdete míli, spálíte stejné množství kalorií, jako byste ji uběhli. Chodit každý den do tělocvičny je náročné, projít se cestou do práce však každý den můžete – pokud tedy bydlíte v relativní blízkosti svého zaměstnání.

Někomu by pěší cesta do práce trvala několik dní, což je samozřejmě nereálné. V takovém případě je dojíždění dopravními prostředky nezbytné. U řady lidí jde však pouze o záležitost lepšího plánování. Můžete například nechat auto doma, zvolit autobus a vystoupit dříve, abyste se prošli. Podobně lze nechat auto na parkovišti 15 minut od zaměstnání a zbytek cesty dojít nebo vystoupit z vlaku o zastávku dříve.

-kk-

Zdroj: The Guardian - portál britského deníku The Guardian
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Guardian