Google nabízí homosexuálům vyrovnání daňové nerovnosti s heterosexuály

Společnost Google začala ve Spojených státech nabízet svým homosexuálním zaměstnancům vyšší finanční ohodnocení, aby tak vyrovnala zvýhodněné zdanění heterosexuálních manželů. Tato nabídka se bude zpětně vztahovat na výdělky od začátku letošního roku. Viceprezident pro lidské zdroje Laszlo Bock vysvětlil, že není spravedlivé, aby partneři stejného pohlaví odváděli na federálních daních ze zdravotního pojištění o více než tisíc dolarů ročně více než heterosexuálové, za které je dle platných zákonů hradí zaměstnavatel.

Zatím se neví, kolik zaměstnanců nabídku využije

Za účelem vyrovnání dalších benefitů, které jsou dostupné partnerům heterosexuálních zaměstnanců, pak Google zrušil roční čekací dobu pro získání výhod v případě neplodnosti. Zapojil také homosexuální páry do firemní politiky rodičovské dovolené.

V současné době není známo, kolik zaměstnanců z celkového počtu 20 600 nové možnosti využije. „Ve skutečnosti nezvyšujeme platy, ty se odvíjejí od vykonané práce. Jedná se spíše o náhradu výdajů. Je to podobné, jako když firma proplácí zaměstnanci účet za telefon,“ dodal Bock.

-kk-

Zdroj: Workforce.com - informace o lidských zdrojích a jejich řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workforce.com