Je pro vás práce nutné zlo?

Vstáváte ráno z postele svižně a plní elánu do nového dne, nebo vztekle zamáčknete budík a schováte hlavu pod peřinu a nejradši byste zůstali v posteli? Vracíte se z dovolené plní nových myšlenek, které budete moci v práci realizovat a už se nemůžete dočkat, nebo už si plánujete další dovolenou, jen abyste nebyli v práci?

Pro mnoho lidí je práce nezbytné zlo. Jistě, někdy vás přepadne úzkost z rušného pracoviště nebo z nepovedené prezentace, ale mnoho lidí si většinu pracovní doby přeje, aby byli někde jinde.

Přitom to takto být nemusí. Představte si tu alternativu, že se těšíte z práce stejně, jako se těšíte z volného času, a že byste jí byli ochotni dělat, i kdyby vám za to neplatili (hrozná představa, že?). Najděte si tedy práci, která by vám tuto alternativu umožnila. Aby váš pracovní čas měl nějaký smysl a strávili jste ho tak, jak jen chcete.

Háček je v tom, že většina lidí ani neví, co opravdu chce dělat. Většinou proto, že se skutečně nezastaví a nezamyslí nad tím, na co má talent a jaké jsou její touhy. Nikdy však není příliš pozdě na to najít si to své povolání.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com