Je ti teplo, děvče?

Stres z nadměrného horka je často opomíjeným nebezpečím, které hrozí zaměstnancům na pracovišti. Studie ukazují, že práce v horkém prostředí je spojena s nižší pozorností a nižší fyzickou výkonností. Jak mohou zaměstnavatelé předejít tomuto nebezpečí?

1. Měli by podporovat své zaměstnancem v tom, aby dostatečně doplňovali tekutiny. Je dobré vypít sklenici vody každých 15 až 20 minut. Zaměstnanci by dále neměli pít alkohol, kávu, čaj a přípravky, které obsahují kofein.
2. Svým zaměstnanců by měli umožnit lépe se přizpůsobit horku tím, že jim budou zadávat lehčí práci a prodlouží pracovní přestávky.
3. Měli by na pracovišti podporovat nošení lehkého a volného oblečení. Pokud je zcela propotí, měli by si jej vyměnit.
4. Na pracovišti by měli zvýšit ventilaci a chlazení vzduchu.
5. Zaměstnance by měli připravit na to, aby byli schopni poskytnout svým kolegům rychlou pomoc.
6. Měli by také zvážit fyzické schopnosti svých zaměstnanců.
7. Kratší pracovní cykly se ukazují jako efektivnější.
8. Pravidelně by měli nechávat kontrolovat teplotu a sledovat také reakce zaměstnanců na horké prostředí.

-kh-

Zdroj: Occupational Hazards - bezpečnost práce a ergonomie ve firemních programech, legislativa, řízení, zdraví
Zobrazit přehled článků ze zdroje Occupational Hazards