Je to pořád stejné? Tak to změňte!

Zasekli jste se v hluboko vyjetých kolejích, jakoby vaše kariéra nebo dokonce celý váš život nikam nevedl? Článek přináší několik taktik, jak se z vyjetých kolejí dostat ven. Nejprve musíte pochopit, že součástí řešení bude změna. Vlastně změna může být řešením. Pokud budete pokračovat ve stejném chování a myšlení, které vás sem dostaly, nikdy se ven nedostanete. Hlavním důvodem, proč se lidé brání změnám, je strach. Jestliže budete o svém strachu mluvit, lépe mu porozumíte a pomůže vám to pohnout se vpřed. Přijměte fakt, že se riziko stane součástí jakékoli strategie, jak pozměnit váš život. Dalším důvodem, proč lidé zůstávají zaseknutí, je nedostatek možností. Ale vždy existují nějaké možnosti, můžete změnit práci nebo třeba jen váš přístup k práci.

Zde jsou některé další změny a možnosti, které vám pomohou hnout se z místa.
- Změňte svůj pohled – přestaňte myslet jako zaměstnanec a začněte přemýšlet jako rodič, obyvatel, přítel nebo sportovec. Změňte způsob, jakým definujete sami sebe. Jestliže nemůžete změnit vnější okolnosti, změňte se uvnitř.
- Změňte svou vnitřní řeč – toto je jeden ze základních principů kognitivní behaviorální psychologie. Kupte si knihu, která vám poradí, jak změnit způsob vnitřního dialogu, kterým k sobě promlouváte.
- Naučte se něco nového.
- Investujte do nových vztahů – noví přátelé vám poskytnou nové příležitosti k zábavě, podpoře, vnesou nové perspektivy, začnete se zabývat problémy jiných lidí...
- Nemyslete si o sobě nic špatného, ale méně o sobě přemýšlejte. Nezabývejte se příliš sami sebou, vše se netočí jen kolem vás.
- Udělejte něco pro druhé.

-ba-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com