Kluci s klukama

Muži stále častěji prohlašují, že byli oběťmi sexuálního harašení. Ohlášení sexuálního harašení podaná muži vzrostla z 9% v roce 1992 na 15% v roce 2003. Mnoho z těchto případů se týká sexuálního obtěžování muže vůči muži. Obtěžování muže ženou je vzácnější. Stěžují si často muži, kteří nejsou homosexuálové, a narazí na někoho, kdo je podle nich zženštilý nebo málo agresivní. V posledních letech čelili větší zaměstnavatelé soudním procesům sexuálního harašení mezi stejným pohlavím s finančním vyrovnáním dosahujícím milionu dolarů. Například:
- minulý rok vyplatila společnost Babies R Us 205,000 dolarů zaměstnanci, který tvrdil, že byl zesměšňován a stal se terčem hanlivých komentářů od ostatních mužů.
- Long Prairie Packing zaplatila v roce 1999 1,9 milionu dolarů zaměstnanci, který byl předmětem sexuálního harašení a útoků.
- Burt Chevrolet a LGC management zaplatili 500,000 dolarů v roce 2000 deseti obchodníkům, kteří byli obtěžováni manažery.

Pozornost k tomuto problému se začala soustředit od roku 1998, kdy bylo sexuální harašení mezi stejným pohlavím prohlášeno za sexuální diskriminaci. Zvýšení počtu obtěžování muže mužem je připisováno rozhodnutím soudů, většímu povědomí mužů o jejich právech na pracovišti a skutečnosti, že sexuální harašení u stejného pohlaví je běžnější. Podle studií má zkušenost se sexuálním obtěžováním 17% mužů a 35% žen.
-ba-
Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com