Nikdo si nemůže dovolit být bez nemocenského pojištění

V zemích, kde není pro obyvatele zdravotní pojištění povinné, nastávají případy, kdy se občané při úrazu nebo jiné pojistné události ocitají v existenčních problémech. Ale ani v naší zemi neplatí pojištění ve všech situacích a je nutné myslet na možné připojištění nebo úrazové pojištění. Je potřebné zajistit si např. pojištění na cesty a to i v souladu s místem a účelem pobytu (adrenalinový sport, vysokohorská turistika atd.).

Článek popisuje možnost využít nemocenské pojištění jako jeden z prostředků, který může nabídnout zaměstnavatel jako nefinanční příspěvek. Nečekaná nemoc či zranění představuje pro člověka problém, nejen že se sníží jeho příjmy, ale může se dostat i do finančních problémů souvisejících se splácením dluhů (např. hypoték). Je proto nutné sjednat spolehlivé nemocenské pojištění, které zajistí nejenom léčebné výdaje zranění, ale také příjmy po dobu zranění.

Ze studie vyplývá, že necelá čtvrtina nepojištěných občanů musí z důvodů placení léčebných výloh významně změnit svůj životní styl. Zároveň konstatovala, že negativem zdravotního pojištění je, že pacienti přicházejí s řešením zdravotních problémů až v okamžiku, kdy nastanou vážné problémy, a nedbají na prevenci.

-jh-

Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com