Pusťte byznys k vodě - alespoň na chvíli

Podívejte se do svého diáře – co vidíte? Den za dnem nepřetržitý kolotoč schůzek, jednání, služebních cest a obědů, plánovacích porad… Ve „volném“ čase prostudujete nejnovější finanční a výroční zprávy a stoh dalších dokumentů. Nejste z toho poněkud unaveni? Pociťujete nedostatek nápaditosti, vztek, sníženou výkonnost a stres? Dejte si na chvíli pauzu. Čas jsou prý peníze, ale… dnes přinášejí peníze spíš výsledky vaší činnosti.

Vytvořte si časovou rezervu. To je však pouze první krok, musíte také odhalit, co vám čas zbytečně zabírá a posléze najít způsob, jak si rezervu vytvořit – začněte tím, že nebudete chtít vše stihnout do zítřka a nemusíte všechno dělat sami - přibližně 45 % času věnuje většina manažerů úkolům, které by mohli dělat zaměstnanci. Naučte se říkat ne a vynechejte některá setkání – zejména ta narychlo svolaná či jinak nejistá.

Udržujte si čistý stůl – to vám pomůže se soustředit na skutečně důležité záležitosti. Pozor na zbytečné úkoly – naplánujte si každý den s ohledem na vaše priority a cíle. Naučte se rozpoznávat rozdíl mezi tím, co je urgentní a co skutečně důležité.

**Datum vydání: VI/2002**
Zdroj: The CEO Refresher - americký server věnovaný managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje The CEO Refresher