Světově unikátní program péče o zdraví zaměstnanců a jejich rodin

Od začátku března mohou zaměstnanci české pobočky farmaceutické společnosti GSK bezplatně čerpat vybrané preventivní služby z oblasti zdravotní péče v rámci nově spuštěného programu Partnership for Prevention (P4P). Spolu s nimi získávají tuto příležitost i jejich rodinní příslušníci. GSK se tak stala první nadnárodní firmou, která takto významný benefit nabízí jak zaměstnancům, tak i jejich rodinám.

Ilustrační snímek

Program P4P umožňuje zaměstnancům a jejich rodinám bezplatný přístup k více než dvaceti typům očkování pro děti i dospělé a detailním preventivním prohlídkám, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění, včetně vyšetření digitálním dermatoskopem nebo k prevenci HIV. Zaměstnancům a jejich blízkým bude k dispozici i pomoc s odvykáním při závislosti na cigaretách. Programu mohou využívat také ženy na mateřské a rodičovské dovolené.

Program P4P je v ČR realizovaný ve spolupráci s poliklinikami AGEL společnosti Dopravní zdravotnictví a očkovacími centry společnosti Avenier, členem skupiny AGEL.

Program bude dostupný ve 150 zemích

Podle Pavly Bučilové, personální ředitelky GSK pro Českou republiku, stála u zrodu projektu snaha co nejvíce zpřístupnit kvalitní zdravotní péči zaměstnancům firmy.

„Prioritou pro nás je, aby naši zaměstnanci porozuměli svému zdraví a dokázali se o něj i starat. Využívání programu P4P je ale samozřejmě zcela dobrovolné a důvěrné. Díky tomuto projektu jsme schopni našim zaměstnancům významně snížit náklady vynaložené na zdravotní péči. Zpětná vazba od našich lidí je vynikající. Zaměstnanci si tento program velmi pochvalují a je o něj velký zájem,“ říká Pavla Bučilová.

„Program mohou neomezeně využívat nejen zaměstnanci, ale také jejich partnerky, partneři, manželky, manželé, děti a rodiče. Ve světě jde o unikátní projekt, který potvrzuje, že nám záleží nejen na pacientech a našich zákaznících, ale také na vlastních lidech a jejich rodinách,“ dodává  Jakub Hofmann, Communication Manager GSK. 

Projekt se vztahuje na všechny zaměstnance GSK napříč celým světem. Vybrány do něj byly především služby v oblasti prevence a diagnostiky. V neposlední řadě také odpovídají doporučením Světové zdravotnické organizace. Cílem GSK je zavést program P4P do konce roku 2018 ve všech 150 zemích, kde firma působí.