Zpátky do hry

Řízení malé firmy může být vysoce stresující. Pokud si nedáte pozor, můžete dojít až ke zhroucení. Článek proto přináší několik rad, jak překonat stres a vrátit se zpět do hry.

- Určete si svůj problém. Abyste mohli hledat řešení, musíte si nejprve uvědomit, jaký problém ohrožuje vaše duševní zdraví. Jsou to vaši zaměstnanci, prodejci, zákazníci nebo někdo jiný? Můžete vyhledat i externí pomoc.

- Učte se ze svých minulých chyb. Jakmile odhalíte svůj problém a ujasníte si řešení, je třeba ujistit se, že nebudete opakovat stejné chyby.

- Komunikujte se zaměstnanci. I když se budete snažit skrýt před zaměstnanci problémy, poznají to na vás. Proto s nimi otevřeně komunikujte a vysvětlujte jim situaci, ve které se firma nachází. Sami mohou přijít se zajímavými návrhy.

- Nechte si pomoci od svých blízkých. Máte-li psychické problémy, mluvte o nich se svými blízkými. Získáte tak podporu a nové pohledy na věc.

- Zpomalte. Vyčerpání bývá důsledkem snahy o řešení příliš mnoho věcí najednou. Naučte se proto věnovat prioritám a delegovat méně závažné úkoly zaměstnancům.

- Dopřejte si pravidelné přestávky. Naučte se pravidelně poskytovat odpočinek svému tělu i mysli. Vrátíte se pak do práce s novou motivací a odhodláním.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com