Zvládejte své sebevědomí

Kancelářská politika může být brutální. Mnoho lidí se pak jednoduše bojí projevit nebo postavit se za svůj názor. Většina lidí nechce být považována za hrubé nebo neuctivé, takže přijímá věci, tak jak jsou, a nemluví nahlas ani když jsou frustrovaní. Taková situace velmi sráží lidské sebevědomí a člověk má pak pocit osamocení. Ovšem nemusíte být přehnaně sebevědomí, abyste v práci dosáhli toho, co chcete.

- Snažte se vaše požadavky formulovat rozumně a smiřte se s ním, že někdy to vyjde a jindy ne. Buďte přístupní kompromisu a ochotní vyjednávat.

- Jestliže máte problém s něčím nebo s někým, nemluvte o tom s ostatními, nepomlouvejte a nechoďte žalovat šéfovi. Situaci řešte jen s lidmi, kterých se to bezprostředně týká.

- Nedovolte sami sobě být vystrašení z autorit. Snažte se působit sebevědomě, i když jste na pochybách.

- Nenechejte se ovládat emocemi. V profesionálním životě jsou emoce projevem slabosti. Pokud to na vás přijde, jděte třeba na toaletu a zhluboka tam dýchejte.

- Pamatujte si svou hodnotu a až vám bude úzko, tak si vzpomeňte na úspěchy a na to, že jste nepostradatelní členové týmu.

-pk-
Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101