4 jednoduché kroky na náborový vrchol

Ve většině profesí ti nejlepší odborníci dělají specifické věci, které je odlišují od ostatních a udržují je na špičce výkonové křivky. Zřídkakdy je to naprostá brilantnost, vysoký titul nebo speciální výcvik, co je katapultuje na pozici superstar. Dostanou se na vrchol díky vytrvalosti a ochotě dělat to, co ostatní dělat nechtějí. Také náboroví pracovníci vědí, co dělat, aby byli úspěšní. Ale pokud chtějí víc než jen úspěch, pokud se chtějí vyšvihnout do elitní skupiny náborových pracovníků, kteří jsou neustále na špici výkonnosti, tenhle článek je to pravé. Jestliže začlení následující jednoduché věci do své každodenní rutinní práce, budou uchváceni výsledky a zbytek týmu zanechají v údivu.
1. Dosáhněte psychického zainteresování uchazečů v podniku ještě před tím, než v něm skutečně začnou pracovat. Existuje mnoho způsobů, jak toho dosáhnout, například: zavolat uchazeči jen tak a zjistit, jestli něco nepotřebuje, nebo nemá nějaké otázky; vzít uchazeče na oběd i s několika jeho budoucími kolegy; nechat ho vybrat styl nábytku pro jeho budoucí pracovní místo;
2. Přímý nábor kandidátů z jiných společností. Musíte být schopni zvednout telefon, zkontaktovat kandidáta a představit se.
3. Tlačte na personální manažery a postrkujte je, nikdy se nepohybují dost rychle.
4. Sledujte uchazeče potom, co jsou přijati. Věnujte jim čas prvních 30-45 dní. Ptejte se jich, jak se jim v nové práci daří, zda nemají nějaké problémy, zda něco ke svému výkonu nepotřebují. Pak mlčte a nechte je mluvit.

-ba-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net