Chcete mít krásné zaměstnance?

Ilustrační snímek

Řadě zaměstnavatelů velice záleží na tom, jak vypadají jejich zaměstnanci – zejména ti, kteří je reprezentují před zákazníky a širší veřejností. Mohla by se jim proto hodit databáze potenciálních zaměstnanců, v níž budou jen samí krásní lidé. Tato úvaha inspirovala kontroverzní seznamovací sociální síť BeautifulPeople.com k zavedení nové služby pro zaměstnavatele. Informoval o tom server Mashable.com.

Web BeautifulPeople.com existuje již více než 10 let a má více než 5 miliónů uživatelů z celého světa. Všichni tito uživatelé procházejí hodnocením stávajících členů a mohou rozšířit jejich řady pouze tehdy, když jsou uznáni za dostatečně fyzicky atraktivní. Nyní si mezi nimi mohou vybírat i zaměstnavatelé. Uživatelům pak server slibuje pravidelné aktualizace volných pracovních míst od zaměstnavatelů, kteří hledají atraktivní zaměstnance.

„Upřímný zaměstnavatel vám řekne, že najímat dobře vypadající zaměstnance se vyplatí,“ citoval server Mashable.com ředitele BeautifulPeople.com Grega Hodgeho. I když to může znít diskriminačně, Hodge je přesvědčen, že jde o zcela seriózní nabídku a hodlá služby svého webu pro zaměstnavatele dále rozvíjet.

Co si myslíte o tomto způsobu vyhledávání zaměstnanců? Je pro vás krása důležitý faktor, který v tradičních databázích uchazečů o zaměstnání chybí?

-kk-

Zdroj: Mashable - server věnovaný sociálním a digitálním médiím
Zobrazit přehled článků ze zdroje Mashable