Chcete najít rychleji práci? Přehodnoťte své postupy

Jeden čtenář byl v loňském listopadu po 20 letech propuštěn z firmy a od té doby nebyl schopen najít vhodné uplatnění, přestože je stále na Internetu a telefonu.

Podle odborníků může být internet pro uchazeče velkou ztrátou času. Někdy je potřeba trávit méně času u počítače a více jej trávit setkáním s lidmi, kteří vám mohou pomoci odhalit potenciální volná místa, nebo vás doporučit.

Když máte pocit, že nic, co děláte nefunguje, často pomůže začít načisto a změnit vše, co děláte. Možná vás na pohovor nepozvali, protože je vaše CV příliš obsáhlé a nemá jasné zaměření.

Když se lidé ptají, co děláte, odpovězte krátce a zaměřte se na svůj profesní titul a stručný popis vašich schopností. Sdělte jim, že hledáte nové příležitosti a že oceníte informace vedoucí k získání zajímavé pracovní příležitosti. Vyžádejte si navštívenky a následujte telefonním kontaktem nebo e-mailem.

Zaměstnanci, kteří strávili řadu let v jedné firmě mají někdy problém se profesně popsat, protože dělali spoustu věcí. Někdy je ale méně více. Vaše interakce s novými lidmi by neměly být jednostranné. Dobrý způsob, jak na druhé udělat dojem a získat jejich pomoc je nabídnout jim pomoc v jiných oblastech.

Zvažte účast a zapojení tam, kde se můžete seznámit s novými lidmi a najít nové příležitosti. Firmy preferují zaplnit pozice lidmi, kteří jim byli doporučeni nebo se představili jiným způsobem. Tím si ušetří starost a náklady spojené s inzercí nebo najmutím náboráře. Vaším cílem by mělo být zjistit potenciální příležitosti v ranném stádiu.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal