Co se dá ještě zlepšit?

Mohou personalisté pracovat ještě chytřeji, než v současnosti pracují? Může průměrný náborový pracovník dosáhnout skutečného zlepšení? Organizace se snaží, aby práci odvedli s minimálními náklady a s přijatelnou úrovní kvality. Již vědí, jak přidat podniku hodnotu poskytnutím skvělých lidí včas a s minimem náborových pracovníků. Tak jak mohou být personalisté ještě produktivnější? Je několik způsobů, pět z nich uvádíme níže. Většina z nich vyžaduje, abyste dělali věci jinak a mysleli jinak. Měli byste si vždy klást neobvyklé otázky. Sami pak přijdete na desítky způsobů, jak ušetřit čas a peníze bez kompromisů. Pro začátek zkuste toto:
1. Zjednodušte všechno, co děláte – zbavte se kroků, které nejsou absolutně nutné pro váš úspěch. Často se zabýváme zbytečnými nebo nadbytečnými procesy.
2. Zkoncentrujte své úsilí – nesnažte se zvládnout více kandidátů a více pozic, zaměřte se na jednu až dvě a stanovte si cíl, dokdy je chcete obsadit. Půjde vám to mnohem rychleji.
3. Využijte technologii – technologie je váš přítel, s ní dosáhnete velkého zlepšení. Neuvažujte o ní jako o automatizování procesu, ale jako o souboru nástrojů, které vám pomohou optimalizovat čas. Internetové stránky mohou být jádrem vašich aktivit.
4. Zapojte uchazeče – využívejte nástroje jako online profilovače, online třídění, webové video a elektronické informace o práci k tomu, aby uchazeči získali sami kontrolu nad procesem. Pokud vyhoví určitým kritériím, nechte je, aby si sami naplánovali pohovory. Poskytněte jim informace, nástroje a testy.
5. Utvořte si společenstvo talentů, se kterým budete stále v kontaktu – vybudujte komunitu lidí, které již máte do jisté míry prověřené a něco o nich víte, kteří jsou dostatečně kvalifikovaní, jen schází, aby prošli pohovorem.
-ba-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net