Jak hledat v profilech na LinkedInu

Ilustrační snímek

LinkedIn má obrovský potenciál pro náboráře. Vzhledem k obrovskému množství profesionálů, kteří mají na LinkedInu svůj profil, je však nutné vědět, jak mezi nimi správně hledat. Náborářský server ere.net proto přišel s následujícími doporučeními.

1. Zaplaťte si přístup pro náboráře

Díky placenému přístupu získáte možnost posílat prostřednictvím LinkedInu zprávy komukoli, nejen svým kontaktům. Získáte také více funkcí pro správu kandidátů.

2. Začněte vyhledáváním mezi uživateli

Používejte funkci Rozšířené vyhledávání (Advanced Search). Začněte tím, že nastavíte titul, lokalitu a obor. Vše ostatní nechte bez nastavení.

3. Projděte seznam nalezených profilů

Všímejte si varovných signálů, jako jsou chybějící fotografie, chybějící seznam zaměstnavatelů, chybějící kontakty nebo vágní názvy pracovních pozic.

4. Věnujte 10 až 20 vteřin předvybraným profilům

Neúplné a neprofesionální profily si více vašeho času nezaslouží. Například neprofesionální fotografie mluví sama za sebe.

5. Soustřeďte se na důležitá kritéria

Porovnávejte vzdělání, zkušenosti a pozice kandidátů s požadavky na pozici, kterou chcete obsadit. Všímejte si také, v jakých skupinách vaši kandidáti jsou a jak se tam projevují.

6. Všímejte si doporučení

Hledejte uchazeče se specifickými doporučeními od jejich bývalých a současných spolupracovníků.

7. Postupujte směrem dolů

Profily zajímavých kandidátů si čtěte podrobněji. Začněte u souhrnu (Summary) a pracovní historie. Všímejte si případných delších období mezi jednotlivými zaměstnáními.

8. Ověřte si kontaktní údaje

V dolní části profilu si ověřte, zda vámi vybraní kandidáti mají zájem o kontaktování za účelem nabídek nových pracovních příležitostí a zda na sebe uvádějí kontakt.

9. Opakujte hledání

Pokud díky výše uvedeným krokům nenajdete vhodné kandidáty, opakujte celý proces po změně oboru a titulu.

10. Vyhledávejte ve firmách

Pokud selžou i další pokusy, zkuste vyhledávání podle firem. Začněte firmami, o nichž víte nebo můžete předpokládat, že u nich pracovali nebo pracují lidé, jaké hledáte.

11. Zvažte odbornou pomoc

Pokud stále tápete v tom, jak LinkedIn využít co nejefektivněji, najděte si odborné školení nebo konzultantskou společnost, která vám pomůže.

-kk-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net