Jak se orientovat v přehršli technologií v oblasti HR?

Jste zaplaveni stovkami nových nástrojů, aplikací, webových stránek a služeb? Náboráři čelí záplavě nástrojů a zároveň disponují chabými zkušenostmi a znalostmi, jak je efektivně využívat. Jsou, stejně jako jejich management, zmateni v tom, které technologie jsou nutné v boji o talent a které nikoliv a zřídka mají jasno, jak technologii rozmístit a integrovat do náborového procesu.

Pro správný výběr je zapotřebí porozumět, co se děje ve světě náborových technologií a je třeba počítat s její kontinuální evolucí. 

Nejdůležitější pravidla: 

- Uvědomění, že se technologie rychle vyvíjí. Bez ohledu na to, jaký software nebo aplikaci dnes využíváte, počítejte s tím, že s největší pravděpodobností udělá během jednoho roku významný krok vpřed. Nikdy nekupujte nic, aniž by bylo jasné, jak a kdy budou prováděny aktualizace. Vždy je dobré být připraveni přesedlat v případě, že technologie neuspokojuje vaše potřeby, nebo stagnuje. Mějte v rukávu záložní strategii, nespoléhejte na žádný nástroj nebo technologii, dokud nemáte jistotu, že pro vás uspokojivě funguje.

- Potřeba strategie. Zaujměte přístup „krok za krokem“: začněte se základovým řešením, které vám umožní zvládat administrativní úkony nebo zautomatizovat určité prvky vaší práce. Následně se můžete zaměřit na branding a nástroje, které přilákají talenty.

- Hledejte nestandardní nástroje a technologie, které rozšíří vaše schopnosti. Produkty se časem vyvíjejí: vždy hledejte takové, které dokáží udělat více než vy se stávající metodou.

- Vytvořte si vlastní způsob, jak technologii kategorizovat. Přestože může být svět technologie složitý, většinu produktů lze „zaškatulkovat“. Díky tomu se budete lépe rozhodovat, co pro vás bude nejlepší volba.  

-av-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net