Jak si udržet manažery s vysokým potenciálem

Výzkumy z poslední doby ukazují, že vysoce výkonní manažeři opouštějí své zaměstnavatele bez ohledu na to, v jak neutěšeném stavu se nachází trh práce. Čím lepších výsledků dosahují, tím více si věří, že uspějí i jinde. Chytří zaměstnavatelé z řad konkurence navíc dobře vědí, že právě v období útlumu ekonomiky je třeba získat dobré manažery, aby se rychleji vzpamatovali, až se situace zlepší. Jak si tedy udržet budoucí lídry? Článek na serveru chiefexecutive.net přinesl tři doporučení:

1. Vyhodnoťte své nejvýkonnější manažery a dejte jim vědět, že jsou nejlepší

Odhalte své vycházející hvězdy a zajímejte se také o to, proč jsou tak úspěšní. Manažeři používají celou škálu technik a stylů, aby dosáhli svých cílů, a vy byste je měli znát. Čím blíže poznáte styl jejich práce a také jejich osobnosti, tím lépe budete moci rozhodovat o budoucích lídrech ve vaší organizaci, umisťování do pracovních rolí či vytváření rozvojových plánů.

2. Dále zlepšujte jejich výkonnost

Propojte rozvojové plány nejvýkonnějších manažerů s celofiremní strategií, kdy podporovaly potřeby těchto lidí a firmy zároveň. Hledejte také vhodné tempo pro rozvoj jejich kariéry, neukvapujte se. Od začátku pracujte na rozvoji jejich kariéry společně.

3. Pokrok měřte čtvrtletně, nikoli ročně

Manažeři s vysokým potenciálem by měli být hodnoceni a informováni o výsledcích své práce každé tři měsíce. Zkuste čtvrtletní prezentace, v nichž vám poreferují o svých výsledcích, splněných a nesplněných cílech. Zapojte také seniorní manažery, kteří je povzbudí a podpoří. Záležitosti, jako je výše finančního ohodnocení, však při takové veřejné prezentaci neřešte.

Důležité je, abyste svým manažerským talentům ukázali, že si jich vážíte a že ve vaší společnosti mohou dosáhnout všech svých cílů.

-kk-

Zdroj: ChiefExecutive.net - americký magazín pro top manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje ChiefExecutive.net