Jak znovu nastartovat kariéru po mateřské? Zkuste internet

Ilustrační snímek

Opustila jste kariéru, abyste se mohla věnovat dětem. Nyní se chystáte začít znovu pracovat a zjišťujete, že váš životopis končí před několika lety. Dále si již můžete napsat jen kojení, výměnu plen a přípravu svých ratolestí do školky či školy. I když je to bezesporu velmi náročná práce, na zaměstnavatele to asi příliš velký dojem neudělá. Jak tedy můžete znovu nastartovat svou kariéru po rodičovské přestávce? Server careerealism.com doporučuje využít možností, která vám nabízí internet.

Začněte psát blog

Pomůže vám to ukázat potenciálním zaměstnavatelům, že ovládáte nejen informační technologie, ale i organizační schopnosti. Díky populárnímu blogu můžete získat i nabídky práce nebo inzerenty, kteří si u vás budou chtít zaplatit reklamu. Téma vašeho blogu nemusí být pracovní, důležité je, aby byl profesionálně veden. S tím souvisí i propagace a velikost komunity, kterou dokážete oslovit a získat. Inspiraci můžete najít v našich dřívějších článcích o úspěšných blozích či využití blogů v propagaci začínajících firem.

Ovládněte sociální sítě a mobilní zařízení

Během mateřské dovolené jste pravděpodobně komunikovala s dalšími maminkami prostřednictvím Facebooku. Využijte proto své dosavadní znalosti a staňte se odbornicí na sociální sítě. Takoví odborníci jsou dnes velmi žádaní. Začněte se učit, jak využít Facebook, ale i Twitter, Google+ a další sociální sítě pro účely marketingu a obchodu. Řadu doporučení najdete například v rubrice Sociální sítě na Salesnews.cz. Také mobilní zařízení, tedy mobily a tablety, mají velký potenciál v oblasti marketingu. Učte se používat mobilní platformy, jako je například geolokační služba Google Places, pro účely byznysu. Další inspiraci najdete zde.

Vzdělávejte se

Váš životopis bude vypadat hned lépe, když z něj bude patrné, že jste se v době, kdy jste nepracovala, vzdělávala. Na internetu máte celou řadu možností, jak se vzdělávat, často i bezplatně. Některé z nich například popsal náš spolupracovník Tomáš Dvořák ve svém nedávném článku Kde se učit online? Pro manažery a personalisty je zde selflearning.cz.

-kk-

Zdroj: Careerealism.com - blog věnovaný rozvoji kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Careerealism.com