Jaké jsou zásadní dovednosti současného náboráře?

Výčet dovedností, které potřebuje schopný náborář, by byl dlouhý. Nejúspěšnější by ale měli zvládnout dvě odlišné oblasti a pochopit vztah mezi nimi. Jsou to:

- Využití technologie k vyhledávání uchazečů. Jednoho dne přestane být nalézání uchazečů problém, protože bude na zemi jen málo míst, ať už virtuálně nebo jiným způsobem, kde se budou schopni ukrýt. Naneštěstí, stinnou stránkou toho je, že takový uchazeč může být natolik zahlcen, že přestane zcela reagovat. Technologie, která umožní spojení s těmito uchazeči bude totiž mít protipól, který umožní její vypnutí. Proto nemůže být technologie sama o sobě odpovědí, ale pouhým nástrojem.

- Správné strukturování náborového projektu. K tomu je třeba vytříbenějších dovedností a schopnosti vytvářet lidská spojení. Testuje trpělivost a staví na schopnosti měnit slova v činy. Uvědomte si, jaký talent, znalosti a dovednosti jsou třeba k identifikaci správného uchazeče a napojení se na něj na emocionální a intelektuální úrovni. Následné získání jeho zájmu a vypilování každého detailu procesu tak, aby vytvořil pozitivní zkušenost.

Ti náboráři, kteří chápou, že lidský „dotek“ je stále primárním nástrojem náboráře budou nejúspěšnější. Existují tři oblasti, které vám pomohou k lepší efektivitě:

- Nešiďte na čase. Přivést do firmy špičkového člověka není snadné a vyžaduje čas, plánování a vůbec kvalitní práci. Naučte se být pyšní na všechno, co děláte, protože to zásadní je v detailech.

- Naslouchejte lépe než dřív. Chápete například jaké typy zaměstnanců fungují v dané firemní kultuře klienta? To jen malý příklad naslouchání, které podpoří šanci pro nadstandardní kvalitu náboru pro vašeho klienta.

- Ptejte se. Málo věcí interferuje v oblasti náboru víc, než otazníky visící ve vzduchu na straně klienta nebo uchazeče. Ptejte na „proč a jak“ ve všem, v čem není jasno a nepřestávejte, dokud nedostanete dostatečně jasnou odpověď.

-av-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net