Kdy si najmout kariérního kouče

Ilustrační snímek

Kariérní koučink pomáhá s rozvojem kariéry a hledáním úspěchu v pracovním životě. Tolik říká definice. Co konkrétně však pro vás může udělat dobrý kariérní kouč? Pomůže vám sestavit životopis a zdokonalit dovednosti potřebné u pracovních pohovorů. Může vám také pomoci najít skrytá místa na trhu práce, upozornit na vaše silné stránky, využít předností vaší osobnosti a získat práci vašich snů.

Kariérní kouč vám může pomoci nejen když hledáte novou práci, ale i tehdy, když máte pocit, že potřebujete změnu a nevíte přesně jakou. Pokud se ptáte, zda je právě kariérní kouč pro vás tou správnou volbou, přečtěte si seznam životních situací, které přímo volají po kariérním kouči. Upozornil na ně server Recruiter.com.

1. Nebaví vás to, co děláte

Pokud nesnášíte svou práci, ale nevidíte způsob, jak dělat něco jiného, neváhejte oslovit kariérního kouče. Opravdu nemusíte v práci trpět a počítat každou minutu do konce směny. A už vůbec není nutné, abyste svou frustraci z neuspokojivé práce přenášeli na své blízké.

2. Zvládli jste svou pozici

V tom, co děláte, jste již dosáhli vrcholu a rádi byste našli novou výzvu. Kariérní kouč vám může pomoci najít novou kariérní cestu, v níž využijete své dosavadní znalosti a dovednosti.

3. Neumíte si udržet práci

Měníte často práci? To může být signál, že si špatně vybíráte. S kariérním koučem můžete odhalit své skutečné vlohy a najít roli, v níž je můžete nejlépe uplatnit.

4. Nemáte kam růst

V současné práci nemáte možnost nikam se posunout. To však neznamená, že musíte zůstat, kde jste. Najděte si spolu s koučem novou práci, která vám přinese více peněz, větší uspokojení a lepší kariérní vyhlídky.

5. Nevíte, v čem jste dobří

Často se stává, že lidé nedokáží obstát ve své práci, i když tvrdě dřou. Příčinou je nevhodný výběr práce s ohledem na konkrétní osobnostní rysy, dovednosti a silné stránky. Pokud nevíte, v čem jste dobří – ale také špatní – oslovte kariérního kouče.

6. Nezvou vás na pohovory

Rozeslali jste již životopis do spousty firem a nikdy vás nepozvali na pohovor? Pak s tím životopisem asi bude něco v nepořádku. Kariérní koučové vědí, jak napsat životopis tak, aby vás prodal.

7. Zvou vás na pohovory, ale nevyberou vás

Máte zřejmě odpovídající kvalifikaci, ale neumíte se u pohovoru správně prezentovat. Kariérní kouč vám může pomoci s přípravou.

Už jste vyzkoušeli služeb kariérního kouče? S jakými výsledky?

-kk-

Zdroj: Recruiter.com - americký server pro náboráře a uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.com