Nabídka práce byla v lednu stále vysoká, o hromadném propouštění se ale hovoří čím dál častěji

Pracovních nabídek přibylo v lednu nejvíce v Praze, firmy zde na úkor ostatních krajů v uplynulém měsíci nabídly celých 17 procent pracovních příležitostí. Podíl nejnabízenější dělnické profese meziročně poklesl, přesto jí patřilo 7,2 procent všech nabídek. Vyplývá to ze statistik pracovního portálu JenPráce.cz, který nabídl v lednu přes 26 000 pracovních pozic.

S rostoucí mírou nezaměstnanosti se lidé začínají bát i takzvaného hromadného propouštění, které je Úřadem práce ČR definované jako situace, kdy během 30 dnů dostane ve firmě s 20 až 100 zaměstnanci výpověď minimálně 10 lidí. V podniku se 101 až 300 pracovníky aspoň desetina zaměstnanců a ve společnosti s více než 300 zaměstnanci minimálně 30 lidí.

Anna Kevorkyan, jenpráce.cz

Podle údajů, které zveřejnil 8. února Úřad práce ČR (ÚP ČR), bylo bez práce 283 059 lidí, nezaměstnanost tak vzrostla na 3,9 procenta z prosincových 3,7 procenta. Hovoří se také stále častěji o hromadném propouštění. Ke konci prosince 2022 (poslední aktuální data) nahlásilo záměr hromadného propouštění v celé ČR celkem 11 zaměstnavatelů.

Tento krok by se mohl v následujících měsících dotknout 903 jejich zaměstnanců. Jedná se například o specialisty v obchodní sféře a veřejné správě, obsluhu stacionárních strojů nebo třeba pracovníky ve výrobě. Hlavními důvody, které vedly zaměstnavatele k tomuto opatření jsou organizační změny a optimalizace. Počet zaměstnavatelů meziměsíčně (o 3) i meziročně (o 6) vzrostl. Počet propouštěných zaměstnanců meziměsíčně (o 489) i meziročně (o 63) vzrostl.

Navzdory mírně rostoucí nezaměstnanosti a obavám lidí z propouštění lze práci stále najít. Z dat JenPráce.cz, který je nejoblíbenějším pracovním portálem na sociálních sítích, vyplývá, že 91,2 % nabízených pracovních nabídek připadalo v lednu na hlavní pracovní poměr a 8,8 % na brigády, čili jednorázové nebo krátkodobé výpomocné práce. Před rokem přitom činil podíl brigád 15,5 %. Celkem 94,7 % nabídek bylo na pracovní smlouvu, 3,9 % na živnostenský list, 1 % na dohodu o provedení práce (DPP) a 0,4 % na dohodu o provedení činnosti (DPČ).

Každý uchazeč o práci se na portálu JenPráce.cz dostal v lednu do kontaktu v průměru s 2,1 firmami, což je zhruba o 11 % více než v loňském lednu. Nabídka práce na trhu tedy stále je. Náš portál nabídl v lednu o 1 500 více pozic než v prosinci. Apetit po náboru zaměstnanců se ale mění napříč obory. Například v obchodu a službách panuje optimismus, meziročně evidujeme 16% růst nabídky pozic prodavače/prodavačky a dokonce téměř trojnásobnou nabídku pozice pokladní. Horší situace je v energeticky náročných provozech typu oceláren či skláren.

Nejvíce pracovních nabídek připadlo v lednu na Prahu, a to 17 %. Na druhém místě byl Jihomoravský kraj se 13,1 % následovaný Moravskoslezským krajem s 11,8 %. Naopak nejméně pracovních nabídek generoval trh práce v Karlovarském kraji (1,2 %), na Vysočině (3,7 %) a ve Zlínském kraji (3,8 %).

Co se týká brigád, Praha dominovala ještě výrazněji. Celých 27 % nabídek brigád bylo pro hlavní město. Jihomoravský kraj pak nabízel 12 % brigád a třetí místo připadlo Středočeskému kraji s 10 %. Nejméně nabídek brigád pak firmy nabídly pro Karlovarský kraj (2,4 %), pro Vysočinu a Liberecký kraj (2,9 %).

Z pohledu dělení dle profesí, připadlo v lednu 7,2 % nabídek na dělnické profese, 3,8 % na operátory výroby, na prodavače/prodavačku 3,3 %, na obsluhu strojů 3,1 % a na administrativní práce a skladníky shodně 2,6 %. V loňském lednu přitom připadlo na dělnické profese dokonce celých 11 % pracovních nabídek. Na operátory pak 6 %. Podíl ostatních zmíněných pozic přitom zůstal podobný.

V lednu stačilo u necelých 31,9 % nabízených pozic základní vzdělání. 34,3 % pozic požadovalo odborné vyučení bez maturity, 30,9 % středoškolské nebo odborné s maturitou a jen zhruba zbývající 3 procenta pozic vyžadovala vzdělání na úrovní VOŠ, bakalářského či magisterského studia. 

Nejčastějším pracovním benefitem nabízeným v lednu byl ve více než 9,5 % příspěvek na stravování. V 8,7 % nabízely firmy dovolenou navíc a 8,5 % tvořil benefit v podobě finančních bonusů či prémií. Celkem 5,6 procent společností nabídlo jako benefit firemní akce a 5,5 % přátelské firemní prostředí. Firmy cítí stále velký zájem zaměstnanců po společnosti, který byl v uplynulých letech potlačovaný lockdowny. Celých 11 procent zaměstnaneckých benefitů jde tímto směrem. Ať už jsou to v 5,6 % nabízené firemní akce či v 5,5 % přátelské firemní prostředí, zaměstnanci jsou lákáni mezi své kolegy.

 

O portálu JenPráce.cz

Pracovní portál JenPráce.cz patří mezi největší pracovní portály v České republice a funguje od roku 2013. Stojí za ním společnost Coweo Technologies a investiční skupina Pale Fire Capital. Jeho cílem je pomáhat lidem najít lepší práci a firmám poskytovat výhodné a kvalitní služby, které jim ulehčí proces obsazování pracovních pozic a zároveň jim pomohou se rozrůstat.

JenPráce.cz má k dispozici širokou škálu statistik, počínaje rozvrstvením nabídek v jednotlivých krajích, přes četnost nabízených benefitů až například po požadované vzdělání.