Pomůže navštívenka získat práci?

Většina lidí s navštívenkou váhá. Čeká až bude mít firmu, pozici nebo oficiální titul, než si je nechá udělat.

Pokud hledáte práci, vlastně také něco „nabízíte“ – sebe. Jistě chcete kvalitního zaměstnavatele a rádi byste se předvedli v tom nejlepším světle. Proč tedy nemít vlastní navštívenku? Není to drahá záležitost, snadno ji můžete vzít všude s sebou a jistě se vám bude hodit v mnoha situacích.

Jednoduchost

Použijte dobře čitelný a dostatečně velký font písma. Vyhněte se přílišné barevnosti a „chytré“ grafice (to si můžete dovolit snad jen tehdy, pokud jste na grafiku zaměřeni pracovně).

Přehlednost

Nejdůležitější informace budou vaše jméno, jméno vaší firmy a hlavní telefonní číslo. Pokud uvádíte další čísla (například fax nebo mobil), hlavní číslo nechejte vytisknout tučně. Nejviditelnější umístění čísla bude v pravém dolním rohu.

Vložte na vizitku svou fotografii.

Víte, že vizitky s fotografií mají větší šanci, že budou uchovány?

Noste ji všude s sebou.

Nikdy nevíte, kdy potkáte někoho zajímavého. Prý má velký psychologický účinek, pokud podáte svou vizitku oběma rukama.

Pozor na bonton

Neprezentujte vaši navštívenku během jídla a nenuťte nikoho do obchodního hovoru při neformálních akcích (pouze požádejte o povolení zaslat vaše CV a vizitku do firmy). Pokud potkáte někoho, komu byste rádi dali na sebe kontakt, požádejte nejprve o jejich navštívenky. Udržujte své vizitky v perfektním stavu. Když vám někdo dá vizitku, je slušnost si ji krátce prohlédnout, než ji uschováte.

Kam s nimi?

Ujasněte si, kam dáte své a kam ty, které obdržíte při příležitostech, kdy si budete vyměňovat více navštívenek. Je užitečné udělat si pár stručných poznámek na druhou stranu vizitky, kterou dostanete. Například to, co od vás bylo požadováno, co vás zaujalo, jaké kvality někdo hledá, apod.

-av-
Zdroj: Wetfeet.com - americký portál s nabídkami zaměstnání a informacemi o trhu práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje Wetfeet.com