Pro koho se hodí moje práce, když ne pro mě?

Když mladí lidé nastoupí do firmy, kde je kulturní normou lenost, je pro ně velmi obtížné vypracovat se na zaměstnance, kteří odvádějí skvělou práci.

Ilustrační snímek

Pokud jde o motivaci zaměstnanců, existují dva myšlenkové směry:

  • Manažeři se musejí o motivaci svých zaměstnanců aktivně starat.
  • Aby zaměstnanci byli motivováni, musejí oni sami zjistit, co je baví dělat.

Podle článku na webu addicted2success.com je druhá varianta mnohem lepší. Proto by v každé firmě měla být pěstována firemní kultura zakládající se na odpovědnosti za osobní výsledky, která je orientována na vysoké pracovní výkony.

Článek na tomto webu zmiňuje jako dobrý příklad úspěšného investora v oblasti nemovitostí, který našel svou vlastní vnitřní motivaci. A to mu umožnilo dělat přesně to, co miluje.

Často máme krátkozraký postoj

Je to celé snad jen chabá rada, která funguje jen u bohatých? Ne, dělat to, co máte rádi, je opravdu funkční a snadné řešení pro mnoho pracujících. Všichni jsme během dospívání přijali myšlenku, že musíme usilovat o práci, ve které budeme vydělávat co nejvíce – že je prostě důležité vzít tu nejlépe placenou práci. A také, že vlastně není důležité, jak se v takové pracovní roli cítíme.

To pak vede k životu naplněnému přemáháním, což je smutné. Když však začnete dělat něco, co je v souladu s vaší vášní, a ostatní kolem vás to mají stejně, tato kultura postavená na zápalu a vášni zcela jistě nakonec přinese velký úspěch.

Zaměstnanci musejí mít zájem o svou práci

Je to jedna z obtížných výzev dneška. Neangažovaná a rozmrzelá pracovní síla způsobuje obrovské problémy jak zaměstnancům samotným, tak i zaměstnavatelům. 

Naštěstí to, že se probouzíte se pocitem odporu k práci, která vás ten den čeká, rozhodně není nic nutného. A lidé, které jste zaměstnali, by se tak také neměli cítit. Když lidé kolem vás budou dělat to, co skutečně dělají rádi, nebudete pořád řešit jejich motivaci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success