Proč přijímat více maminek?

Ilustrační snímek

Matky vynikají vysokou mírou organizovanosti, zvládají dělat více věcí najednou a zbytečně neztrácejí čas. Navíc již dávno pominula doma, kdy ženy po mateřské dovolené nemají dostatečné vzdělání a odborné zkušenosti. Nevyplatí se proto na místo jednoho full-time generalisty zaměstnávat dvě maminky s malými dětmi, které jsou expertkami v daném oboru, jen mají méně času týdně?

Na trhu práce přibývá zkušených a kvalifikovaných matek s velkými problémy při hledání organizací, které by je přijaly na pružné úvazky. To škodí nejen maminkám, ale i firmám. Otázka tedy zní, jak se zachovají firmy.

Důvody, proč by firmy měly přijímat matky, shrnula na serveru Inc.com marketingová manažerka Stacey Epsteinová, která pružnou práci při výchově dětí vyzkoušela sama a nabízí ji i ženám ve svém pracovním týmu. „Ve dvanáctičlenném týmu podřízených mám pět maminek s dětmi do pěti let a garantuji vám, že dělají svou práci dobře,“ vysvětluje Epsteinová. Argumenty, proč přijímat více maminek na pružné úvazky jsou podle ní jasné:

  • Důležité jsou výsledky práce, nikoli odpracované hodiny.

  • Matky neztrácejí čas zbytečnostmi a jdou rovnou k věci.

  • Matky na poloviční úvazek mohou předčit jednoho zaměstnance na plný úvazek.

  • Matky posunou vaši firemní kulturu více k flexibilitě a vyvážení pracovního života s osobním.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com