Stážisté nejsou poskoci

Programy stáží pro mladé a začínající zaměstnance mohou být pro firmy výhodou. Nejen, že tím ukáží svůj zájem pomáhat nadějným lidem, ale také mohou tyto talenty získat pro sebe. Začněte s tím, že se spojíte s místními školami a nabídnete letní stáž studentům příslušných oborů. K náboru pak přistupujte stejně jako při výběru potenciálního zaměstnance. Snažte se o uchazečích zjistit co nejvíce, abyste se ujistili, zda zapadne do vaší kultury.

Stážista potřebuje školení a směr

I stážisty je třeba školit a řídit. Neočekávejte, že si sami zjistí, jak plnit úkoly nebo jak funguje váš výrobní systém. Mějte na paměti, že hlavním smyslem letní stáže je poskytnout účastníkům školení a zkušenosti. Vše vám usnadní předem sestavený popis pracovních povinností stážisty a přidělení odpovědného pracovníka, který bude na stážistu dohlížet.

Stážista potřebuje smysluplnou práci

Nepleťte si stážisty s poslíčky nebo posluhovači. Nepřidělujte jim jen třídění pošty nebo úklid kanceláří, ale smysluplnou práci, která bude přínosná pro obě strany. Nejlepší věc, kterou můžete pro stážistu udělat, je přidělit mu jeden či dva projekty. Myslete na to, že si tím získáváte loajalitu, ať už se ze stážisty nakonec stane váš zaměstnanec, nebo ne.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com