Tajná schůzka s LinkedInem v Praze. Kdo za ní stojí a co se chystá?

Na sociálních sítích se objevila fotografie Josefa Kadlece, Milana Nováka a Blaka Wittmana, kteří představují kompletní top management společnosti GoodCall for Talent, a dvou zástupců LinkedInu z centrály v Dublinu, jak spolu večeří v restauraci Čestr.

Na tom by nebylo nic tak zajímavého, pokud by Josef Kadlec nebyl snad nejznámějším LinkedIn specialistou v ČR.

Zeptali jsme se tedy rovnou Josefa, aby nám vysvětlil, co se chystá.

Kdo přesně jsou pánové z LinkedInu a proč přijeli do Prahy?

Pán nalevo je Piotr Mrozinski, kterého už jste mohli v ČR vidět. Piotr je LinkedIn evangelista a vedoucí prodejního týmu LinkedInu pro střední a východní Evropu. Vedle něj sedí Peter Hajnal, který do LinkedInu nastoupil nedávno z Oraclu a je manažerem prodejního týmu řešení pro recruitery. Protože naše aktivity nemohl LinkedIn ignorovat, stal se GoodCall jeho oficiálním partnerem, a proto jsme s LinkedInem celkem aktivně v kontaktu.

O čem jste se bavili?

Nekomunikovali jsme spolu poprvé, schůzka se tedy odehrávala ve velmi přátelském duchu. Protože v rámci Recruitment Academy školíme stovky firem v používání LinkedInu a dalších sociálních sítí pro potřeby náboru zaměstnanců, řešili jsme aktuální situaci na tomto poli v ČR. Také jsme se samozřejmě zajímali o to, co chystá LinkedIn. Věděli jste například, že se připravuje konec boolean operátorů? Takže ti, kdo se ještě pořádně nenaučili OR, AND, NOT, se mohou těšit :-). Ale bude to ještě chvíli trvat. No a hlavně jsme řešili akci, kterou s nimi připravujeme a bude se konat v Praze. A protože pánové nejsou žádní suchaři, tak byla také sranda :-)

Zmínil jste akci. O co se bude jednat?

Jsem celkem zavalen dotazy od lidí, kteří se nemohou vyznat v placených produktech LinkedInu, které jsou často nuceni používat, díky stále striktnějším limitům, rozhodli jsme se na příští náš workshop GoodCall for Breakfast pozvat pány, aby nám jejich recruitment produkty sami představili. A to zvlášť pro interní HR a zvlášť pro personální agentury. Pokud čtenáře HR News zajímá, co je vizí LinkedInu, co LinkedIn nabízí, jak lépe zaujmout kandidáty a co nás čeká v budoucnu, neváhejte se na akci registrovat. O workshop je velký zájem, proto se omlouvám, když už na vás nezbudou místa.

Akce se bude konat 3.3. od 9 do 12 hodin. Více informací a registrace zde.

Reportáž z akce čtěte zde.