Talenty nechtějí pracovat jen ve velkých firmách

Ilustrační snímek

Malé firmy nemají důvod propadat pocitu, že nejlepší talenty na trhu chtějí pracovat pouze pro velké firmy, které jim mohou nabídnout více peněz a benefitů. Naopak by se měly zaměřit na to, jak ukázat své silné stránky, kterým velké firmy konkurovat nemohou. Jaké to jsou a jak tedy získat talenty pro malou firmu? Server Recruiter.com radí:

1. Ukažte svůj potenciál

Soustřeďte se na svou vizi a značku. Popisujte potenciálním zaměstnancům, co u vás mohou zažít a k čemu přispět. Kdo by nechtěl pracovat pro další Google nebo Facebook?

2. Vyvraťte mýtus zvýšeného rizika práce pro malou firmu

Mluvte s uchazeči o tom, že velká firma může zkrachovat stejně jako malá.

3. Nabízejte větší pružnost

Neomezujte se jen na nabídky práce na plný úvazek se striktně danou pracovní dobou. Hledejte cesty, jak spolupracovat s externími pracovníky, umožnit práci z domova apod. Právě kvůli flexibilitě odchází řada talentů z velkých firem.

4. Sledujte propuštění z velkých firem

Zajímejte se o to, kdo ve vašem odvětví nebo okolí právě snižuje stavy. Můžete se například zapojit do programů outplacementu ve velkých firmách.

5. Shrňte všechny výhody malé firmy

Zdůrazněte uchazečům, že u vás najdou větší volnost a samostatnost, bližší kontakt s vedoucími pracovníky, klienty i produkty, pestřejší náplň práce a větší pružnost.

-kk-

Zdroj: Recruiter.com - americký server pro náboráře a uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.com