Ukrajinská IT firma Parimatch Tech otevírá v Praze výzkumné a vývojové centrum. Donutila ji k tomu invaze Ruska

Je to pět měsíců, co společnost Parimatch Tech otevřela v Praze své evropské centrum. Jde o mezinárodní produktovou společnost, která vyvíjí technologická a marketingová řešení pro online zábavní průmysl a vlastní značku Parimatch. Hlavním cílem v Praze je vytvořit výkonné výzkumné a vývojové centrum (R&D), které bude pracovat na rostoucím portfoliu B2B řešení společnosti. Nový tým se už nyní rozrostl o více než 30 členů a stále nabírá nové zaměstnance.

PARIMATCH TECH kanceláře Praha

Česká republika je jedním z významných evropských IT klastrů, má pověst bezpečné a komfortní země a nabízí vysoký potenciál pro rozvoj podnikání. Podle údajů Techloop zde v současné době pracuje v IT sektoru více než 316 000 lidí. V příštích dvou letech plánujeme rozšířit české R&D centrum na 200 vývojářů, proto v současné době aktivně najímáme vysoce kvalifikované odborníky z České republiky a do české pobočky také přemisťujeme zahraniční experty, ”říká Tatiana Davydova, Chief Talent Officer, Parimatch Tech.

Společnost Parimatch Tech otevřela evropské centrum v Praze 1. května. Toto rozhodnutí, učiněné uprostřed ruské agrese na Ukrajině, přispělo k celosvětové obchodní expanzi společnosti. Zároveň poskytlo zaměstnancům, kteří byli nuceni opustit zemi, stabilní a známé pracovní prostředí. Nyní v české pobočce trvale pracuje více než 30 lidí, třikrát více než v květnu. A protože zároveň funguje jako centrum pro všechny zaměstnance dočasně přemístěné do Evropy, může počet lidí v kanceláři v dosahovat až 50.

Talentová ředitelka společnosti Tatiana Davydova zdůrazňuje, že pražská kancelář umožní společnosti Parimatch Tech vytvořit a zorganizovat pohodlné pracovní podmínky pro týmy a stát se sjednocujícím centrem pro všechny zaměstnance v celé Evropě.

„Od samého počátku svého působení ve společnosti Parimatch Tech jsem byl velkým fanouškem živé, nebyrokratické a odborně zaměřené komunity, která se ve společnosti vytvořila. Jsem rád, že dnes máme příležitost přilákat do této komunity v pražské pobočce další silné odborníky a vytvořit mezinárodní výzkumné a vývojové centrum, které se stane zdrojem výkonných technologických řešení pro iGamingové společnosti z celého světa,“ říká Artur Ashyrov, CTO Parimatch Tech.

O Parimatch Tech

Sídlo společnosti se nachází v Limassolu na Kypru. Před válkou na Ukrajině se největší výzkumné a vývojové centrum společnosti Parimatch Tech nacházelo v Kyjevě, ale po ostřelování hlavního města bylo přetransformováno do několika coworkingů na západní Ukrajině. Na Ukrajině jsou také dvě coworkingové kanceláře – v Kyjevě a ve Lvově.