Doporučení na LinkedInu snadněji a rychleji

Ilustrační snímek

LinkedIn spustil novou funkcionalitu s názvem Endorsements, jejímž cílem je usnadnit uživatelům vzájemné doporučování jejich schopností a dovedností. Právě doporučení totiž hrají stěžejní úlohu v profesionálním vzhledu profilů a reputaci jejich držitelů. Uživatelé díky Endorsements získají možnost jedním kliknutím doporučit dovednost nebo více dovedností, které si jiný uživatel uvedl ve svém profilu. Je to snadnější a rychlejší, než jediná dosavadní možnost psát doporučení vlastními slovy.

Doporučování pomocí Endorsements funguje v podstatě na bázi „lajkování“ na Facebooku. Uživatel, který si zobrazí profil jiného uživatele, uvidí v horní části výpis dovedností daného uživatele, které může doporučit. Stačí tedy kliknout na vybranou dovednost a vaše doporučení se automaticky zobrazí v jeho profilu v sekci „Dovednosti a odbornost“. Můžete také dotyčnému doporučit další dovednosti, které by si měl do profilu přidat.

Endorsments jsou zatím dostupné pouze v angličtině v USA, Indii, Austrálii a na Novém Zélandu. Pro další země a jazyky mají být zpřístupněny v průběhu nastávajících týdnů. Pro větší názornost si můžete prohlédnout krátkou prezentaci, kterou při spuštění Endorsments zveřejnil LinkedIn na serveru Slideshare zde: Introducing LinkedIn Endorsements.

-kk-

Zdroj: LinkedIn - největší světová profesní sociální síť
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn