3 kroky k ekologičtějšímu pracovišti

Téměř kamkoli se dnes podíváte, uvidíte nové ekologické produkty nebo iniciativy. Vedle kontejnerů na tříděný odpad máme autobusy poháněné elektřinou, ekologická mýdla nebo trička. Ekologické zásady lze dodržovat i na pracovištích. Článek proto shrnuje několik rad, jak udělat z vašeho pracoviště čistější a zelenější prostředí.

- Ekologičtí dodavatelé. Budování ekologické organizace začněte výběrem ekologických dodavatelů. Znamená to používat ekologické papírenské produkty, kancelářské potřeby nebo i pracovní oděvy. Tyto produkty lze dnes snadno nalézt za přijatelné ceny.

- Snižte objem papíru. Řada organizací se již naučila omezovat spotřebu papíru díky on-line fakturacím a dalším typům elektronických formulářů. Tato řešení se poměrně jednoduše zavádějí a jsou i součástí běžných softwarových aplikací. Existují i kopírovací zařízení, která vytvářejí dokumenty pdf a dokáží je rozesílat prostřednictvím elektronické pošty. Podporujte také své zaměstnance v tom, aby místo papírových vzkazů používali e-mail.

- Práce na dálku. Pokud máte zaměstnance, kteří jsou oddaní, motivovaní a vyžadují jen malý dohled, jsou to ideální kandidáti pro práci na dálku. Umožníte-li jim alespoň v určité dny pracovat z domova, snížíte objem pohonných hmot, které musejí využívat. Výzkumy navíc ukazují, že zaměstnanci pracující doma jsou až o 30 % produktivnější.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com