3 otázky pro strategičtější práci HR business partnerů

Ilustrační snímek

Transformace HR ve firmách dokázala v posledních letech posunout HR business partnery od transakční práce blíže směrem ke strategické. Vznikla tzv. Centers of Excellence sdružující specializované odborníky, od nichž HR business partnery dělí jen telefon nebo e-mail. Nabízí se tedy otázka, proč HR business partneři stále nezastávají ve firmách plně strategickou roli a v každodenní práci ztrácejí pojem o širších souvislostech.

HR Development Blog přišel se třemi otázkami, na nichž by HR business partneři měli postavit strategické diskuse s firemními lídry, jež podporují.

1. Jaké jsou vaše obchodní priority?

HR business partneři by měli znát aktuální krátkodobé i dlouhodobé priority firemních lídrů, zeptat se jen jednou nestačí. Využívejte proto všech příležitostí k diskusi nad prioritami a jejich načasováním. Přicházejte na konci hodnocení výkonnosti, na začátku čtvrtletí, v pololetí...

2. Co vaše priority znamenají z pohledu lidí?

HR business partneři by měli propojovat priority lídrů a otázkami rozvoje talentů, retence, firemní kultury, plánování nástupnictví apod. Zároveň by se však měli ptát samotných lídrů na jejich pohled, a nepřipravovat se tak o možnost podpořit v nich uvažování o talentech. Právě odpovědi na otázku řízení lidí u každé priority tvoří základ agendy HR business partnera.

3. Proč?

HR business partneři by se měli stále ptát proč a také tuto otázku očekávat od druhých.

-kk-

Zdroj: Designs on Talent - HR Development Blog - HR blog na stránkách americké poradenské společnosti Designs on Talent
Zobrazit přehled článků ze zdroje Designs on Talent - HR Development Blog