4 tipy pro produktivnější návrat z dovolené

Ilustrační snímek

Návrat z dovolené bývá náročný. Většina lidí proto nepředpokládá, že by hned první den po příchodu zpět do práce mohli být dostatečně produktivní. Jak se tedy dostat do tempa, když se vám po dobu dovolené nahromadily úkoly? Praktické rady pro první den po návratu z dovolené přinesl server CBS Money Watch.

1. Přijďte o hodinu dříve

I když byste si ještě rádi pospali, posbírejte síly a vstaňte dříve. Když přijdete do kanceláře o hodinu dříve než ostatní, budete si moci projít e-mail a v klidu připravit seznam úkolů pro celý den.

2. Promluvte s kolegy

Po příchodu kolegů promluvte s klíčovými lidmi ve vašem týmu o to, zda nedošlo k dalším urgentním událostem, o nichž jste se již nedozvěděli e-mailem nebo telefonicky. Ušetří vám to mnoho času při rozhodování o tom, s čím začít.

3. Začněte s menšími úkoly

První hodiny po návratu z dovolené nejsou příhodné pro začínání velkých dlouhodobých projektů. Začněte raději menšími věcmi a velký úkol nechte na zítra.

4. Pečlivě vybírejte skutečně urgentní věci

Každý z vašich kolegů či zákazníků může na vás mít nějakou urgentní prosbu. Určete si proto, které z těchto žádostí jsou skutečně prioritní a těm se věnujte. Když něco „urgentního“ počkalo po dobu vaší dovolené, jistě to počká ještě jeden či dva dny.

-kk-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch