5 novoročních předsevzetí pro lepší komunikaci na pracovišti

Může být rok 2010 rokem, kdy si vaši zaměstnanci začnou užívat spolupráce s kolegy namísto toho, aby jen trpělivě snášeli spolupracovníky, které ve skutečnosti nemohou vystát? Určitě může, zapracujete-li na zlepšení interní komunikace.

- Zavažte se k politice nepomlouvání. Pomluvy nejen kazí vztahy, ale také zabraňují upřímné komunikaci. Usilujte o zastavení pomluv (včetně toho, aby jim zaměstnanci naslouchali), a uvidíte, jak rychle se zlepší vztahy na vašem pracovišti.

- Přijměte skutečnost, že nejste dokonalí. Nestavte se do defenzivy. Raději zůstávejte otevření a poslouchejte, co vám říkají druzí.

- Projevte své emoce. Emoce jsou většinou vnímány jako neprofesionální. Když jsou tedy zaměstnanci smutní, naštvaní, bojí se atd., snaží se to skrývat, což vede pouze k posílení těchto pocitů. Nebraňte se proto svým emocím.

- Udělejte ze stížností žádosti. Až si příště budete stěžovat, zastavte se. Hledejte způsob, jak udělat ze své stížnosti žádost. Místo toho, abyste se zlobili na kolegu, že vám nikdy nepomůže s psaním zpráv, jej požádejte, aby vám pomohl.    

- Vyjasněte si konflikty. Otevřeně a upřímně si sdělte svá stanoviska, přičemž usilujte o co nejrychlejší vyřešení problému.

-kk-

Zdroj: Training Magazine - portál předního amerického časopisu o vzdělávání a profesionálním rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Magazine