5 tipů pro oživení vztahů se šéfem

Tak jako všechny vztahy začne i váš vztah s nadřízeným časem stagnovat. Nikdy vak není pozdě přinést více života do vaší spolupráce. Nejen, že si tím zajistíte bezpečnější pracovní místo, získáte i větší obdiv a uznání nadřízeného, včetně silnější loajality.

- Buďte skromní. Uvědomte si, že vše se netočí kolem vás. Nepředpokládejte, že se o vás šéf bude stále starat. Místo toho se snažte sami zjistit, co můžete udělat, aby se vám lépe spolupracovalo, více jste přispívali k firemním cílům a váš šéf vypadal lépe před svými šéfy.

- Buďte upřímní. Všichni dělají chyby. Naučte se proto přiznat, uděláte-li chybu. Společně pak hledejte řešení. Nenechte se chytit při lži a vymlouvání, připravilo by vás to o důvěryhodnost.

- Respektujte šéfův čas. Společný čas využívejte rozvážně a efektivně. Přicházejte vždy se seznamem věcí, které chcete řešit a řešte je rychle. Šéf vás raději přijme, když bude vědět, že brzy odejdete.

- Buďte soběstační. Uvědomte si, že šéf vás nebude vodit za ruku v každé složitější situaci. O pomoc jej žádejte až ve chvíli, kdy prověříte všechny možnosti, které můžete udělat sami. Připravte si také předem řešení, které můžete realizovat s šéfovou pomocí.

- Buďte ochotní. Pokud vás šéf o něco požádá, snažte se mu přizpůsobit. Dobrovolně řešte věci, o nichž víte, že je třeba je řešit, aniž by vám to muselo být připomínáno.

-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com