Baby boom mění přístup firem k rodičům

Ilustrační snímek

Baby boom představuje pro šéfy a personalisty zatěžkávací zkoušku. Firmy potřebují kvalifikované lidi, které si nemohou dovolit ztrácet kvůli jejich rodičovství. Vedoucí tak musí vybrat vhodný model podle charakteru podniku a nastavit správně rámec pro komunikaci s týmem.

Tento fakt si uvědomuje stále více firem působících v Česku. T- Mobile například plánuje zavedení flexibilní pracovní doby a možnost práce z domova. Firma ženám umožňuje návrat na původní post třeba na částečný úvazek, pokud se matka ještě potřebuje věnovat dítěti.

Práce na zkrácené úvazky přinesla mnoho výhod i softwarové firmě SAP BSCE. Zkrácené úvazky pokryly vysoké procento volných pracovních pozic, loajalita takovýchto zaměstnanců je vysoká.

V IBM usnadňuje návrat do zaměstnání rodičům program Flexible Office nabízející pružnou pracovní dobu, možnost dělat úkoly z domova či jakéhokoli pro zaměstnance výhodného místa. Návrat do zaměstnání podchycuje společnost už při odchodu na rodičovskou dovolenou, a to prostřednictvím programu Maternity Leave and Return Program. Zaměstnankyně na mateřské dovolené tak neztrácí s firmou kontakt.

Kontakt s maminkami udržuje i T-Mobile. Zůstávají jim zaměstnanecké výhody jako telefon a hovorné, firma je zve na firemní party a zasílá jim interní časopis o dění ve společnosti.

-hp-

Zdroj: ManagerWeb.cz - Portál společnosti Economia Online (ihned.cz) zaměřený na management
Zobrazit přehled článků ze zdroje ManagerWeb.cz