Čím otravujete kolegy?

Co můžete udělat, abyste se stali produktivnějším a příjemnějším kolegou? Článek shrnuje některé špatné pracovní návyky a rady, jak se jich zbavit.

- Špatné plánování. Trávíte první hodinu v práci tím, že zjišťujete, co budete daný den dělat? Mnohem efektivnější je naplánovat si další den, než odpoledne odejdete z práce.

- Celodenní odpovídání na e-maily. Okamžité odpovídání na e-maily není produktivní. Můžete si připadat výkonní, že dokážete vyřídit velký objem zpráv, to však nemá nic společného s plněním vašich cílů.

- Zneužívání práce z domova. Pokud můžete pracovat z domova, ušetříte tím za dojíždění. Řada lidí se však doma místo výkonu zaměstnání nechá pohltit praním, uklízením nebo hraním s dětmi. Při práci z domova se proto ujistěte, že se věnujete opravdu své práci a jste dostupní pro své kolegy.

- Upřednostňování soukromí před prací. Každého může občas potkat soukromá událost, kterou je třeba upřednostnit před zaměstnáním. Je ale nepříjemné neustále zaskakovat za kolegu, který chodí pozdě do práce nebo odchází brzy kvůli soukromým záležitostem.

- Pozdní příchody na porady. Lidé, kteří přicházejí na porady o pět nebo deset minut pozdě, vytvářejí tzv. dominový efekt. Porady, které jsou plánovány na odpoledne, tak mohou být zrušeny, protože ty předešlé musely být zahájeny později. Lidé, kteří naopak přicházejí včas, naopak získávají pocit, že svůj čas jen ztrácejí.

- Neudržování zdraví a hygieny. Nedbalý zjev působí špatný dojem. Špatná hygiena jde navíc ruku v ruce se špatným zdravím. Kromě péče o zevnějšek byste měli také správně jíst a cvičit. Získáte tak více energie.

- Nevhodný humor. Kolegové nemusejí sdílet váš druh humoru. Vyhýbejte se proto vtipům zaměřeným proti určité rase, politickému přesvědčení nebo náboženství.

- Nezájem o práci. Lidé rádi pracují s kolegy, kteří mají nadšení pro to, co dělají. Ukažte proto, že jste hrdí na svou práci tím, že se budete dobře prezentovat, jasně komunikovat a snažit se o co nejlepší výsledky.

-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com