Co svede pracovní prostředí

Spousta lidí vám bude tvrdit, že to, jak to v kanceláři vypadá, není důležité. Myslí si, že jejich lidé vykonají práci stejně dobře kdekoliv. Stačí, když jim dáte stůl a pohodlnou židli.

Tito lidé si neuvědomují sílu prostředí. Autorka jako příklad uvádí zajímavý příklad ze světa basketbalu ve svém rodném městě. Během jejího dětství byl tým “Indiáni” jedním z nejslabších týmů amerického basketbalu. Řadu let vykazovali jedny z nejhorších výsledků.

V roce 1994 se to začalo rapidně měnit. Ale kouč se nezměnil a hráči téměř také ne. Trénovali ve stejném městě a měli stejné fanoušky. Ovšem byl tu jeden katalyzátor - stadión. Opustili obří a zastaralý městský stadion s kapacitou 80 000 sedadel, který byl ale často obsazený sotva z desetiny a začali působit v kompaktním, vzdušném a moderním, s kapacitou 40 000 sedadel. Tento novější stadion se nachází blíže centra a jeho kapacita je téměř vždy plně využita. “Indiáni” měli od toho roku neuvěřitelné výsledky a vyhráli putovní pohár hned v roce, kdy začali v novém.

Pokud byla katalyzátorem jejich transformace jen změna stadionu – tedy změna pracovního prostředí týmu - možná i vašemu týmu prospěje podobná změna prostředí. Pokud změna designu pracovního prostředí může přinést tak rapidní rozdíl, proč ji nezkusit?


-av-
Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company