Co už od vás kolegové nechtějí slyšet?

S kolegy na pracovištích mnohdy neúmyslně sdílíme i věci, které je nejen nezajímají, ale také obtěžují. O čem bychom tedy mluvit neměli? Může to být například náš zdravotní stav. Zaměstnanci často cítí potřebu vysvětlit, proč byli nemocní nebo navštívili lékaře, kolegům však není třeba detailně vše popisovat při obědě, důležité práci nebo cestě do zaměstnání. Ožehavým tématem je také politika a náboženství.

Nedělejte žádný hluk

Pokud si myslíte, že kolegové nevnímají vaše soukromé telefonáty na pracovišti, hudbu, kterou si pouštíte (byť do sluchátek) nebo chrápání na pracovním stole po náročné oslavě, zamyslete se ještě jednou. Více už můžete ostatní od sebe odradit snad jen tím, když budete neustále opakovat, jak nedostatečně jste v práci ohodnoceni a uznáváni. Pokud se tak opravdu cítíte, je na místě přijít se silným argumentem, proč by vás měli více uznávat.

Svůj plat si nechte pro sebe

Snažte se zdržet i komentářů ohledně svého platu. Nikdo nemá rád kolegu, který se opakovaně chlubí výší svého platu či naopak lamentuje, jak je jeho finanční ohodnocení nízké. Totéž platí pro případ, kdy budete neustále mluvit o tom, že byste firmu řídili lépe než její ředitel.

Mnohé možná překvapí, že ani vaše děti nemusejí kolegy zajímat. Když před sebou mají důležitou práci, fotografie z vašeho víkendu nebudou jejich prioritou.

-kk-

Zdroj: BusinessBrief.com - americký informační portál o byznysu
Zobrazit přehled článků ze zdroje BusinessBrief.com