Co vás ve škole neučili

Podnikatelské prostředí je zcela mimo představy ambiciózních absolventů, kteří po škole očekávají, že logickou kombinací vzdělání a snahy dojdou, kam chtějí. Zde je několik tipů, jak si zvýšit šance:

- Umění se prodat. Naučte se zúročit své dovednosti, stručně vyzdvihujte své osobní projekty, úspěchy a image.

- Budujte užitečné vztahy. Networking je cenným nástrojem pro zvýšení viditelnosti a navázání potřebných konexí. Hledejte nové kontakty a potenciální rádce, ke kterým vzhlížíte a se kterými máte společné kariérní zájmy.

- Ovládněte přenosné dovednosti. Možná ještě nevíte, jak se svým kariérním životem naložíte. Jedno je ale jisté: přenosné dovednosti jako efektivní komunikace, řízení času aj., vám pomohou bez ohledu na to, co budete dělat.

- Zůstaňte nad věcí. Přestože může být podnikatelské prostředí drsné, uvědomte si, že máte na výběr, jak budete reagovat. Snažte si to uvědomovat a lépe chápat své emoční spouštěče.

- Přimějte lidi ke spolupráci. Lidem jde většinou především o to, co mohou z dané situace vytěžit. Díky přístupu a postoji, který umožňuje zisk obou stran, docílíte efektivnější spolupráce.

- Aktivně řiďte svoji kariéru. Získávejte zpětnou vazbu na svůj výkon, identifikujte nové i dlouhodobé cíle a příležitosti pro růst.

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder