Děláte profesionální dojem?

Přemýšleli jste nad tím, jaký dojem děláte na ostatní? V dnešní době ekonomického poklesu, ubývání obchodních investic a snižující se důvěry zákazníků je velmi důležité, jak se ukazujete v profesionálním světle. Článek proto shrnuje pět doporučení, jak si vybudovat kvalitní osobní značku.

- Řiďte svůj image. Projděte svůj šatník. Nakupte si kvalitní oblečení. Dávejte pozor, abyste nevypadali levně a sešle. V dobrých obchodech vám poradí, jak vypadat profesionálně.

- Budujte si sebedůvěru a sebevědomí. Každý den pracujte na tom, abyste si více věřili. V mysli věnujte pozornost i jazyku, kterým o sobě hovoříte. Pokud se přistihnete, že máte myšlenky oběti, připomeňte si, že si věříte a jste vítězové.

- Udělejte něco pro druhé. Byznys je záležitostí vztahů. Dělat něco pro ostatní neznamená stát se kancelářským podlézavcem. Jde o to, aby vás druzí vnímali jako člověka, který nabízí podporu a lze se na něho spolehnout. Hledejte vlastní cesty, jak někomu v práci pomoci a realizujte je.

- Dobře komunikujte. Ujistěte se, že správně vyslovujete. Vyhýbejte se slangu a také sledujte rychlost své mluvy, důraz kladený na určitá slova a pauzy, kterými dáváte najevo, že máte komunikaci pod kontrolou. Důležitá je také melodie a tón vašeho hlasu.

- Uvědomte si sebe sama. Osobní uvědomění je zásadní, chcete-li udělat dojem na druhé. Buďte si proto vědomi svého postoje. Jakmile se stane negativním, změňte jej. Pamatujte si, že tuto změnu můžete provést pouze vy. Vnímejte také, jak si udržujete motivaci a jak plníte své sliby. Pečlivě sledujte, jak vaše činnost ovlivňuje okolí.

-kk-
Zdroj: Changeboard - informace ze světa personalistiky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Changeboard