Dobrý personalista dělá rád i nudnou práci

Ilustrační snímek

Už vás nebaví číst jen o tom, co by HR profesionálové měli přestat dělat, pokud chtějí být úspěšní a prospět svým firmám? Pak se spolu s námi pojďte podívat na věc z té druhé, pozitivní stránky. Máme pro vás inspiraci v podobě několika tipů, co byste naopak měli dělat. Vycházíme z článku zveřejněného na britském serveru HR Magazine, který napsal profesor organizační psychologie na Bath University Rob Briner.

Hledejte problémy

Chcete-li přicházet s řešeními, musíte nejprve jasně identifikovat problémy, které vám dané řešení má pomoci odstranit. Jen do tohoto postupu má smysl investovat váš čas a energii.

Zvažujte různá řešení

HR není jednoduchá rovnice, která by měla jen jedno správné řešení. Zkuste se proto více zaměřit na různé cesty k tomu, čeho chcete dosáhnout. Hledejte to, které vás nejvíce přiblíží k úspěchu.

Pracujte s informacemi, které potřebujete

V současné době se v HR hodně mluví o velkých datech a analýzách nejrůznějších údajů. Začít je však třeba jednoduše a s využitím selského rozumu. Zaměřte se na nástroje, které vám umožní práci s daty, která reálně potřebujete. Chtějte informační systémy, které budou vytvářeny podle vašich potřeb.

Dělejte rádi i „nudnou“ práci

Skutečně efektivní práce není jen zábavná a vzrušující. Je to dlouhý proces kroků, které vám nepřinesou okamžité uspokojení ani výsledky. To platí v HR stejně jako ve většině povolání.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine