Dovolená nedovolená

Pětina Američanů stráví svou letošní dovolenou v neustálém spojení se zaměstnáním. Díky mobilním technologiím bude trvale „na příjmu“, i když by si měla užívat odpočinku se vším všudy. Vyplynulo to z výzkumu serveru Careerbuilder.com, jehož se zúčastnilo téměř 7 000 zaměstnanců. Stejný počet zaměstnanců si dovolenou nebude vybírat vůbec. 10 procent pak přijde o více než čtyři dny dovolené jednoduše proto, že si je nestačí vybrat.

Situace není příznivější ani na druhé straně oceánu. Průzkum konzultantské společnosti Peninsula, kterého se zúčastnilo 2 000 zaměstnanců, ukázal, že dvě třetiny Britů mají o dovolené strach o svou práci. Cítí se příliš zaneprázdnění na to, aby si udělali volno, a nedokážou relaxovat ani v případě, že se k dovolené nakonec přemluví.

Nejvíce k práci o dovolené tíhnou lidé zaměstnaní v oboru IT, prodeje a bankovnictví. Důvody mají různé. Často se obávají, že práce v kanceláři půjde bez nich příliš snadno, mají pocit viny nebo se strachují, že kvůli dovolené nebudou povýšeni.

-kk-
Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues